<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85387" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От днес са в с...

Фандъкова: Ще се затварят молове и фитнеси, ако се наложи (видео)

14 Март 2021
1 1206

„От петък са в сила нови мерки, но следим ситуацията ежедневно, за да предприемем допълнителни, ако има нужда”, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в предаването “Събуди се” по NOVA по повод тревожната ситуация с пандемията от коронавирус.

Затягат мерките в София: Големите ученици минават онлайн, заведенията работят до 22 часа

Тя съобщи, че по настояване на директора на Столичното РЗИ следващата мярка, ако се наложи, ще е затваряне на големи търговски вериги и фитнеси.

По нейните думи в София никога не е имало пълен локдаун. Но посочи, че се акцентира върху няколко неща – да се минимализира събирането на много хора, да се даде възможност да се спазват мерките и да се осъществява строг контрол.

„Наблюдението, което имаме, вследствие на проверките, е че повечето хора в София спазват мерките, за което аз много благодаря. Това е най-важното и само то може да ни помогне да не се стига до много по-тежко затваряне”, каза кметът.

С нови 130 души нараства броят на хоспитализираните за последното денонощие

Фандъкова посочи, че за днешния ден броят на новозаразените в столицата е по-малък от вчера, но въпреки това кривата върви нагоре.

„Най-голямото ми притеснение е болниците в София да имат капацитет, за да могат да оказват качествена помощ на всеки нуждаещ се”, каза тя, като обясни, че все още има свободни места в лечебните заведения.

Тя беше категорична, че проверките за спазването на мерките ще продължат, ако не се спазват – ще се затегнат.

„Ако трябваше да решавам за затварянето на училищата, от образователна гледна точка, бих предложила не само да се затворят последни, но и изобщо да не става това. Много ученици ми пишат за това”, категорична беше тя. 

Източник: NOVA, “Събуди се”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции