<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35392" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нина Добрев и...

ФБР откри над 2000 човешки кости в дом на колекционер в Индиана (видео)

28 Февруари 2019
0 4592

ФБР откри близо 2000 човешки кости в дома на колекционер на артефакти в селските райони на Индиана.

 

 

 

Костите бяха открити като част от колекция от над 40 000 артефакти в дома на Дон Милър, ветеран от Втората световна война и бивш електроинженер.

 

 

ФБР започна разследването през 2014 г., след подозрение, че мъжът може да се е сдобил нелегално с предмети в колекцията си, нарушавайки местните и федералните закони. Милър, който почина през 2015 г. на 91-годишна възраст, никога не е бил обвинен в престъпление.

 

 

"Когато за пръв път влязох в къщата му и видях размера на колекцията, това не приличаше на нищо, което някога сме виждали", каза Тим Карпентър, ръководител на отдела на ФБР за престъпленията в областта на изкуствата.

 

 

Ветеранът пътувал много по света, включвал се в различни мисии и провеждал аматьорски археологически експедиции. Той самият сподели пред CBS през 2014 г., че е пътувал до 200 страни, за да събира артефакти.

 

Милър показвал своите открития в къщата си, канил хората да разгледат колекцията му, сякаш посещават музей. 

 

ФБР установи обаче, че половината от колекцията с артефакти е от американски индианци. Счита се, че почти всички човешки останки са от местните погребения. Американските местни погребения са защитени от Закона за защита и репатриране на индианските гробове и разкопките са незаконни.

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции