<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29906" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Фейсбук за срещи": Зукърбърг представя нова услуга за запознанства

02 Май 2018
0 2643

Във втоник Марк Зукърбърг представи най-новата услуга на компанията – "Фейсбук за срещи". С други думи, след като Фейсбук има достъп до личните данни на толкова много потребители, защо да не им намери и сродната душа?!

 

 

 

"Това ще бъде начин да изградите истински, дългосрочни връзки, не просто забивки," пошегува се Зукърбърг. "Вашият профил няма да се показва на приятелите ви, ще ви показваме подходящи партньори, които не са във вашия приятелски кръг."

 

 

 

Влизането с Фейсбук профил е част от задължителните стъпки, за използване на други приложения за запознанства като Tinder, Bumble, и Hinge. Когато компанията има достъп до толкова лична информация, много хора подозират, че това ще не само ще представлява заплаха за други приложения, но и ще бъде кошмар за сигурността на личните данни. 

 

 

""

 

Част от нещата, които потребителите във "Фейсбук за срещи" ще могат да споделят събитията, на които ще ходят. Главният продуктов ръководител на компанията, Крис Кокс, коментира, че новата функция за  "отключване" на определено събитие ще позволи на потребителите да се опознаят предварително с останалите гости на събитието.

 

 

Може би това звучи като утопично консумиране на социалния живот в 21 век, но замислете се – вие ще споделяте с напълно непознати хора точно кога и къде ще бъдете, че сте сами, че си търсите партньор, било то за цял живот, или за една вечер, и освен това ще им дадете достъп до всичките ви публикувани снимки. Това всъщност звучи като сбъдната мечта за всеки един "stalker" или преследвач! 

 

 

"Фейсбук за срещи" най-вероятно ще бъде пуснат до края на годината. Дано до тогава компанията да намери начин и как вместо единствено да ги използва личните ни данни, да започне да ги пази без пробиви в системата. 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции