Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Фейсбук призна, че е плащал, за да му разкодират разговори на потребители
Фейсбук призна, че е плащал, за да му разкодират разговори на потребители
gospodari.com
08-14-19
добавено
1065
прегледа

Социалната мрежа Фейсбук (Facebook) призна, че е плащала на подизпълнители да транскрибират аудио съобщения на потребители на услугата Месинджър (Messenger), предаде Асошиейтед прес.

 

Според някои тази практика е нарушение на личното пространство на потребителите, тъй като те обикновено не знаят, че други хора прослушват съобщенията им. Според технологичните компании обаче този метод на работа им помага да подобрят услугите си. Фейсбук посочи, че аудиозаписите са "маскирани", така че ничия идентичност да не бъде разкрита.

 

Компанията заяви, че е спряла тази практика преди седмица.

 

Амазон (Amazon) и Гугъл (Google) също са използвали хора, които да прослушват аудио записи от гласовите им асистенти, вместо да използват единствено изкуствен интелект. Гугъл, заяви, че е спрял да прилага този метод, а Амазон не отговори на запитването. Според съобщения в медии това е правил и Епъл (Apple), но също вече е спрял.

 

Източник: Dir.bg