<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90890" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин: САЩ тв...

Фейсбук спира профилите на Тръмп за 2 години

05 Юни 2021
0 304

Социалната мрежа Фейсбук обяви официално, че спира всички профили на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за период от 2 години, считано от януари 2021 г., когато първоначално му беше забранено да участва в социалната медийна платформа, съобщава БНР.

Тръмп се завръща в мрежата със собствена платформа и закана да “предефинира играта”

Според компанията, когато спирането бъде отменено през 2023 г., ще има “строг набор от бързо ескалиращи санкции, които ще бъдат задействани, ако г-н Тръмп извърши допълнителни нарушения в бъдеще, включително и за постоянно премахване на неговите страници и профили”.

Фейсбук спира профилите на Тръмп за 2 години

Миналия месец надзорният съвет на технологичния гигант реши да потвърди забраната на компанията за акаунта на Тръмп поради ролята му в бунтовете на Капитолия на 6 януари.

Тази двегодишна забрана ще попречи на Тръмп да използва Facebook или Instagram, за да комуникира със своите последователи до след междинните избори през 2022 г. в САЩ.

Фейсбук спира профилите на Тръмп за 2 години

Бившият президент на САЩ заяви, че двугодишната забрана, наложена срещу него от социалната мрежа, представлява “обида” за 75-те милиона американски избиратели, които го подкрепиха на “фалшифицираните” президентски избори през 2020 г.

“Не бива да им се позволява да се измъкнат с това цензуриране и заглушаване, като в крайна сметка ще спечелим. Страната ни вече не може да понася тази злоупотреба!”, посочи още Тръмп.

Във видеото припомянме материал на Gospodari.com – Бойко Борисов превежда изказване на Доналд Тръмп.

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции