<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Четири души з...

Фейсбук, Туитър и Инстаграм блокираха профилите на Доналд Тръмп

07 Януари 2021
1 2463

Действащият президент на САЩ Доналд Тръмп изпада във все по-голяма изолация, нападан от чужди и свои след кървавия щурм на Капитолия от негови привърженици, при който загина и жена от протестиращите, пише “Дарик”.

Любимата му трибуна към Америка и света – Туитър, обяви, че блокира за 12 часа неговия профил. Социалната мрежа за пръв път заплаши, че може да бъде окончателно да заличи профила на милиардера.

Тълпа от поддръжници на Тръмп нахлу в сградата на Капитолия (видео и снимки)

This image has an empty alt attribute; its file name is Capitol-06.jpg

Фейсбук и Инстаграм от своя страна блокираха профилите на Тръмп за 24 часа. Фейсбук и Ютуб, също като Туитър, махнаха видеообръщението на държавния глава към протестиращите да се приберат вкъщи. Той не пропусна за пореден път да се оплаче, че изборите са били опорочени и откраднати.

Междувременно нараства и възмущението на представители на политическата класа в САЩ и от двете партии, които призовават Тръмп да бъде свален от поста му.

Четири души загинаха при размириците в Капитолия, открити са и две бомби (видео и снимки)

Припомняме, че общо четирима души са починали по време на атаката и окупацията на сградата на Конгреса във Вашингтон от привърженици на президента Доналд Тръмп в сряда.

Вашингтонската полиция съобщи, че са били открити две самоделни бомби, едната пред Демократическия национален комитет, а другата пред Републиканския национален комитет. На територията на Капитолия са намерени още едно дългоцевно оръжие и коктейл “Молотов”.

По-горе можете да си припомните видео от атаката на Капитолия.

Източник: “Дарик”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции