Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Фермерът, прегазил крадеца в Болярино: Обиран съм стотици пъти (видео)
Фермерът, прегазил крадеца в Болярино: Обиран съм стотици пъти (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
05-16-19
добавено
7961
прегледа

Фермерът Димитракис Пирилис, който прегази крадец в  стопанството си в Болярино заяви пред съда, че е бил обиран стотици пъти, цитиран от Dir.bg.

 

 

"Когато видях тримата мъже, много се уплаших, тъй като съм загубил хиляди евра от кражби", каза още кипърецът. Той допълни, че през 17-те си години у нас е работил в много тежка за бизнес среда и е бил многократно обиран. От кражбите е понесъл и много загуби, а когато подавал сигнал и оплакване в полицията от там му отговаряли "да пие една студена вода". "Ако съм искал да извърша умишлено убийство, когато чаках, щях да нося хладно оръжие. Полицията само ми казва "Пий една студена вода", каза още Пирилис.

 

 

КИПЪРЕЦ ПРЕГАЗИ С ДЖИП И УБИ РОМ, КРАЛ ЛЮЦЕРНА ОТ НИВАТА МУ КРАЙ БОЛЯРИНО (ВИДЕО)

 

 

Фермерът от Болярино, който блъсна и уби в стопанството си 30-годишния Петър Гаджанов, остава в ареста, реши днес съдът. В нощта на 11 срещу 12 май, в землището на с. Болярино кипърецът Димитракис Пирилис удря с камиона си и убива мъжа, влязъл в имота му с още двама, за да крадат крави.

 

 

КИПЪРЕЦЪТ, ПРЕГАЗИЛ КРАДЕЦ В БОЛЯРИНО: НИЩО НЕ СЪМ НАПРАВИЛ, ИМАМ МНОГО НЕЩА ДА КАЖА! (ВИДЕО)

 

 

В съдебната зала днес обвинението беше категорично, че 60-годишният Пирилис трябва да остане в ареста, защото е извършил убийство. Според прокурора той би могъл и да напусне страната, ако бъде пуснат под домашен арест. Според магистратите той е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем.

 

 

Един от аргументите на прокуратурата, че Пирилис може да се укрие, е че той е гражданин на друга държава, а на 30 април е изтекла картата му за пребиваване тук.

 

 

 

 

Между 10 и 20 години лишаване от свобода предвижда законът като наказание. Защитата на кипъреца в лицето на адвокат Константин Давчев поиска по-лека мярка. Съдът обаче прие тезата на прокуратурата за умисъл при извършване на престъплението.

 

 

Не може да се говори за умишлено престъпление, според защитата. В съдебна зала бяха представени и данни от търговския регистър, според които кипърецът стопанисва хиляди декари земя в няколко села - Болярино, Гранит и други. Отглежда около 600 глави добитък. Представиха се и данни за заболявания - хипертонична болест на сърцето, диабет, както и данни, че е помагал на множество хора в селото и другите села, в които има земи, осигурявал им е работа.

 

 

Многократно е бил ограбван. Следва да му се даде възможност да продължи да върши работата си, каза адвокат Давчев.

 

 

Съби Узунов - другият защитник на Пирилис, също поиска по-лека мярка за кипъреца. Той отбеляза, че преди 17 години клиентът му дошъл в България да инвестира в земеделие. Инцидентът се случва, когато Пирилис откарва работници до жилищата им, след като са си свършили работата. Връщайки се, вижда трима души, които разрушават оградата на фермата му и извеждат 5 крави, каза още Узунов.

 

 

Защитникът бе категоричен, че клиентът му не е имал намерение да умъртвява когото и да било. "Няма никаква умисъл. Касае се за липса на умисъл, може дори да се окаже, че инцидентът е случаен, по непредпазливост. "Аз нямам интерес да се укривам". Това каза преди заседанието клиентът ни", добави Узунов.

 

 

Обвиняемият не е успял да види блъснатия Петър във високата люцерна на нивата, тъй като вторият бил клекнал, а освен това било много тъмно. Тази теза лансираха адвокатите на фермера Съби Узунов и Константин Давчев по време на разглеждането на мярката за неотклонение спрямо кипъреца.

 

 

По думите им, височината на културите достига до 90 сантиметра, а Димитракис е искал само да защити домашните си животни, а не да убива. Прокуратурата контрира с твърдението, че е трябвало веднага да се обади в полицията, но адвокатите заявиха, че по това време той е нямал телефон в себе си, веднага се е прибрал вкъщи, звъннал е и дори е отишъл до центъра на селото, който се намира на 5 километра, за да посрещне униформените и медиците.

 

 

Междувременно в районният съд започна гледането на искането на прокуратурата за мерките за неотклонение на двамата оцелели крадци от кравефермата край Болярино.

 

 

Източник: Dir.bg