Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Фирма „Мегапласт 18” може да отнесе глоба до 30 хил. лева
Фирма „Мегапласт 18” може да отнесе глоба до 30 хил. лева
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
11-27-18
добавено
21793
прегледа

Скъпи приятели, след серия репортажи за фирма „Мегапласт 18”, откъдето взимат пари от клиенти, но не дават платената вече дограма, от Комисията за защита на потребителите (КЗП) обявиха, че ще санкционират търговеца. Пред Влади Василев председателят на КЗП Димитър Маргаритов обясни, че глобата може да е между 1000 и 30 000 лв.

 

 

„Нашата комисия ще вземе решение, че е налице нелоялна търговска праткика. Ще има решение буквално до дни. Търговецът ще бъде санкциониран. Законът предвижда една доста сериозна ножица от 1000 до 30 000 лв. Тук ще търсим по-скоро горния праг на санкцията”, заяви той.

 

В комисията вече има над 10 жалби от пострадали от фирмата. Още през месец юли инспектори са се свързали с „Мегапласт 18”. Тогава от фирмата подписали декларация, че имат затруднения и обещали да върнат парите. След това обаче „Мегапласт 18” изчезва от хоризонта. „След края на месец юли ние нямаме никакъв достъп и възможност да се свържем с него”, обясни Маргаритов.

 

С решението за нелоялна конкуренция на КЗП пострадалите от фирмата могат да си търсят правата в съда, каза Маргаритов. Там ще е необходимо да докажат, че са платили сумите, които искат да им се върнат.

 

Как Влади Василев подгони тарикатите от „Мегапласт 18”, вижте във видеото.