<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96980" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обраха пари з...

Фирми по чистотата мият бутафорно за милиони столични улици, алармират от “Спаси София” (видео)

18 Август 2021
0 1334

От “Спаси София” публикуваха кадри на нощно миене на улици в столицата непосредствено след излялия се дъжд, в които се вижда как служители на една от фирмите по чистотата в града ни буквално “полива” улиците и тротоарите без видима нужда.

Фирми по чистотата мият бутафорно за милиони столични улици, алармират от &#8220;Спаси София&#8221; (видео)

“Чиста кражба за милиони.” Само така може да се определи “почистването и миенето” в София, изцяло дадено на частници с прякори, на които изсипваме над 200 млн. лв. всяка година! Но цялата им работа е усвояване и отбиване на номер – дръзко, нагло, без да им пука, пред очите на всички. Даже в самия център, на ул. Граф Игнатиев миенето е абсолютно бутафорно и без никакви резултати. Столичният инспекторат от години не контролира нищо, а Фандъкова си затваря очите за хаоса, в който тъне София именно заради бездействието ѝ. Хаос за милиарди”, пишат в публикацията си от организацията на общинския съветник Борис Бонев.

“Това трябва да спре! Кражбата на стотици милиони от средствата на данъкоплатците без никакви резултати трябва да се пресече – с промяна на договорите с фирмите, далеч по-строги условия и глоби и независим и компетентен Столичен инспекторат, който ще защитава интересите на гражданите, а не на вълците и орлите. Ако има воля, има и начин. Но за да стане това, трябва Йорданка Фандъкова и поставените от нея калинки и чадъри да бъдат премахнати.”

Фирми по чистотата мият бутафорно за милиони столични улици, алармират от &#8220;Спаси София&#8221; (видео)

Подобно видео бе публикувано и от журналиста Иво Божков.

“Вижте как “ефективно” изтичат над 36 милиона лева за лятно миене на улици към фирмите на Домусчиеви и съдружника на Доган – Гайтански Вълка… Добре поне, че преди час валя дъжд, който почисти хилядократно по-добре от този фарс, който виждате. Това е една от видимите причини, поради които не съм гласувал нито веднъж план-сметката за Чистота през последните години. И всяка година председателката на комисията по екология Лорита Радева, защитава това разхищение чрез смехотворни хвалби с колко пъти се увеличава квадратурата на измитите улици от година на година. Такова крадене на пари се случва в града ни, че ви е просто бедна фантазията”, написа Божков.

Източник: “Спаси София”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции