<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94407" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отпада задъл...

Франция навлезе в четвъртата вълна на пандемията от Covid-19

20 Юли 2021
0 1413

Говорителят на френското правителство Габриел Атал заяви в понеделник, че страната е навлязла в четвъртата вълна на коронавирусната пандемия, предава NOVA.

Атал заяви, че тази нова вълна е “по-бърза” и има с “по-стръмен наклон” от всички предишни, добавяйки, че “динамиката на пандемията е изключително силна”.

Франция въведе вечерен час 18:00 за цялата страна, заради нарастващия брой смъртни случаи от Covid-19

Освен това той каза също, че броят на случаите се е увеличил със “светкавична скорост”, като честотата на заболеваемост се е увеличила с близо 125% за една седмица и 80% от случаите в страната могат да бъдат отнесени към варианта Делта.

Според него, френското правителство продължава с новия си план за борба с Covid инфекциите и облекчаване на натиска, под който отново могат да бъдат подложени болниците, като ще има някои промени – например намалени глоби.

Планът, който включва по-специално изискването за “здравна карта” на широк спектър от места като ресторанти или кина и прави задължителната ваксинация за здравните работници, отчита някои от най-строгите противоепидемични мерки в Европа.

Откриха нов вариант на Covid-19 във Франция

Габриел Атал каза, че могат да бъдат приети нови мерки за подпомагане на борбата с вируса, които могат да включват задължителна ваксинация за здравните работници и разширяване на “здравната карта” към развлекателния бизнес.

Той отново призова хората да се ваксинират, казвайки, че това “драстично” помага за борбата с коронавируса и призна, че в момента “обхватът на ваксинацията не е достатъчен” във Франция.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции