Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Франция потвърди за три случая на заразени със смъртоносния коронавирус
Франция потвърди за три случая на заразени със смъртоносния коронавирус
По света
01-25-20
добавено
2923
прегледа

Франция потвърди три случая на зарази със смъртоносния китайски коронавирус, предаде The Independent. Двама от заразените са в болница в Париж, а третият – в Бордо, Югозападна Франция. Третият заразен е роднина на един от първите двама заболели от вируса.

 

 

10-МИЛИОННИЯТ ГРАД УХАН Е "ЗАПЕЧАТАН" ЗАРАДИ НОВИЯ КОРОНАВИРУС

 

 

Френският министър на здравеопазването Анес Бюзен не изключи вероятността да има и други случаи на зараза във Франция. Това не са първите случаи в Европа. В четвъртък стана ясно, че в италианския град Бари известна певица е настанена в болница със симптомите на смъртоносния китайски коронавирус. Четирима души бяха приети в болница в Шотландия след подозрение, че също са болни.

 

 

 

 

Министърът, който каза, че и двамата са пътували до Китай. Бюзен настоя за повече проверки по границите и летищата. "Виждаме колко е трудно в днешния свят да се затворят границите. В действителност това не е възможно", каза тя. 

 

 

ВСЕ ПОВЕЧЕ ЛЕТИЩА ПРОВЕРЯВАТ ПЪТНИЦИТЕ ЗА СМЪРТОНОСНИЯ КОРОНАВИРУС ОТ КИТАЙ

 

 

Австралия пък обяви за първия случай на коронавирус на своя територия. Заразеният е в щата Виктория. Той е около 50-годишен китайски гражданин, пристигнал в Австралия от китайския град Гуанчжоу на 19 януари. Пациентът е в стабилно и не особено сериозно състояние, обяви представител на здравните власти на Виктория.

 

 

 

 

 

 

Междувременно броят на починалите от коронавируса в Китай е достигнал 41 души, съобщиха китайските власти. Броят на заразените е над 1200. Китайските власти започнаха голяма операция по поставяне на 13 града в Хубей под карантина, за да попречат на разпространението на вируса. 11 милионният китайски град Ухан, от който тръгва зараза, остава под карантира. Блокирани там остават и много чужденци. В града започна строежа на специална болница с хиляда легла, която трябва да е готова до 10 дни. Международни екипи от учени вече работят върху откриването на ваксина.

 

 

 

Източник: The Independent