<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35977" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ученици поче...

Френски рапър е осъден заради скандалния си клип "Обесете белите" (видео)

20 Март 2019
0 4882

Френският рапър Ник Конрад, спечелил си скандална слава с песен и клип към нея, пропити с насилие и озаглавени "Обесете белите", беше осъден в Париж на 5000 евро глоба заради подстрекаване към извършване на престъпление.

 

 

 

През септември миналата година разпространението на клипа възпламени социалните мрежи и предизвика много осъдителни реакции от страна на министри и представители на политическата класа. YouTube го изтегли впоследствие

 

 

Ник Конрад, самопродуциращ се цветнокож изпълнител, се явява в клипа с револвер, напъхан в устата на бял, после стреля по него и след това блъска главата му в тротоара. В даден момент в клипа бялата жертва е обесена. Текстът на парчето също е доста скандален. В него рапърът казва, че влиза в детските ясли и убива бели бебета, а после беси техните родители. Той призовава още за бичуване и избиване на белите и за проливане на кръв.

 

 

В съда 35-годишният рапър каза, че ще обжалва присъдата. Той твърди, че чрез видеото е искал да разкритикува расизма, като е обърнал ролите на черните и белите.

 

 

Видеото първоначално е било забелязано в мрежите от хора, близки до крайната десница. По случая две организации се бяха конституирали като граждански страни и рапърът ще трябва да им плати по 1000 евро за нанесени морални щети.

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции