Френски ски-курорт затвори, защото няма сняг

February 12, 2020
33 385
Коментари: 0

Френски ски-курорт бе принуден да затвори по средата на сезона, защото няма сняг. Намиращият в Пиринеите курорт Мурти отчита сериозни загуби, тъй като заради липсата на сняг няма и туристи. Хотелиерите се надяват на неколцината планинари, които пък се възползват от топлото време за преходи. Температурите са толкова високи, че туристите дори свалят якетата си, пише TheIndependent

 

Хората са главните виновници за глобалното затопляне, категорични са учените

 

Дневните темепратури в курорта започват от 10 градуса. И тазгодишната жега не е изолирано явление. При това положение повечето хора, които си изкарват прехраната от зимни спортове, вече са принудени да мислят за алтернативи. При високи температури те не биха могли да използват дори машини и да създадат изкуствен сняг, защото той веднага ще се разтопи.

 

2020 година ще е една от най-топлите в историята, твърдят учени

 

За последен път толкова високи температури и такава мека зима са регистрирани във Франция преди повече от век – през 1900 г. Променливото време е обичайно и често явление, но през последните години има ясно изразена тенденция – по-меки зими с по-малко сняг, казват френски синоптици. Такава е ситуацията не само във Франция. 

 

Източник: TheIndependent

Коментари

Реакции

Вижте отговорите на вашите въпроси във връзка с коронавирус (ПРОДЪЛЖЕНИЕ):