<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79492" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рекорден бро...

Фризерът за ваксини в РЗИ-Бургас не бил наобратно, вече работи (видео)

08 Декември 2020
0 847

На мястото си в районната здравна инспекция на Бургас вече е скъпият специализиран фризер, в който трябва да се съхраняват ваксините срещу Covid-19, предава bTV.

Само по себе си, това не е новина, но се превърна в такава, след като вчера над час електроуредът не можеше да мине през вратата на РЗИ-Бургас заради сериозните си размери, и, на всичко отгоре, камерите уловиха притеснителен детайл: кашонът на фризера беше обърнат наопаки – а хладилната техника е изключително чувствителна към накланяне, преобръщане и т.н.

Абсурд в Бургас: Как (не) се пренася скъп фризер за Covid-ваксини – обърнат наопаки (видео и снимки)

Място за притеснение обаче няма, подчерта представител на фирмата, която достави оборудването.

Христо Царев обясни, че фризерът е бил транспортиран правилно, а недоразумението с кашона се случило, след като първо свалили опаковката, а след това се наложило да я слагат обратно набързо заради дъжда.

90 минути мъки и разширяване на вратата, за да се вкара хладилникът за ваксините в РЗИ-Бургас (видео и снимки)

Електроуредът има диапазон на работа от -40 до -86 градуса и трябва да работи в помещение, в което температурата е между 16 и 32 градуса над нулата.

Производителят е австрийски, като до момента у нас са доставени 4 такива машини – тази в Бургас, една за столичната здравна инспекция и още 2 остават на разположение в склада.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции