<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57197" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж падна с к...

Хакери наблюдават домове през камерите на бебефоните

04 Март 2020
0 305

Престъпници хакват камерите на бебефоните и наблюдават домовете на хората, предупреждват експерти по сигурността във Великобритания. Националният център за киберсигурност (NCSC) съветва хората да оправят настройките на смарт камерите и подобен тип устройства, за да се защитят от хакери, пише BBC

 

 

Хакери наблюдават домове през камерите на бебефоните

 

 

Лесните за отгатване пароли лесно се прeодоляват от хакерите, които тайно могат да се свържат през интернет и да наблюдават дома ни. Примерите от Великобритания са стотици  – млада двойка от Лийдс била наблюадавана стотици пъти онлайн без тяхно знание. Миналата година имаше и друг шокиращ инцидент – хакер се включи и говори с малко момиченце през видеофона в детската му стая. Можете да си припомните случая във видеото горе. 

 

 

Хакери наблюдават домове през камерите на бебефоните

 

 

МАЙКА РАЗКРИ, ЧЕ ХАКЕР ГОВОРИ С МАЛКОТО Ѝ ДЕТЕ ПРЕЗ ВИДЕОФОН В ДЕТСКАТА СТАЯ (ВИДЕО)

 

 

Техническият директор на “Националния център за киберсигурност” на Великобритания Лан Леви предупреди, че потребителите трябва да сменят паролата по подразбиране, най-често “0000”, преди да включат устройството. Хубаво е да бъдат изключени и някои функции, които позволяват да включвате камерата дистанционно. 

 

Прблемът е, че компаниите, които произвеждат тези устройства, често се опитват да ги направят евтини и бързи за сметка на сигурността. Така смарт устройствата и Wi fi – камерите се оказват най-уязвими, коментира още Леви. 

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции