<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57771" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Харви Уайнстийн е осъден на 23 години затвор

11 Март 2020
0 329

Световноизвестният холивудски продуцент Харви Уайнстийн бе осъден на 23 години затвор за изнасилване и сексуално посегателство, съобщиха информационните агенции, пише Mediapool.

Той бе признат за виновен в рамките на процес в Ню Йорк миналия месец, който беляза края на драматичното падение на една от най-влиятелните фигури в Холивуд.

67-годишният Уайнстийн се появи в съда в инвалидна количка и с белезници.

Адвокатите му настояха съдът да прояви снизходителност, тъй като дори минимална присъда от 5 години би била “доживотна” за него.

Харви Уайнстийн: Дженифър Анистън трябва да бъде убита

Прокурорите обаче заявиха, че той трябва да получи максималната възможна присъда заради дългогодишните сексуални посегателства над жени и “липсата на разкаяние”.

Наскоро Уайнстийн премина операция за поставяне на стент на сърцето.

Той бе признат за виновен на 24 февруари за престъпен сексуален акт и за изнасилване.

По първото обвинение съдия Джеймс Бърк отсъди наказание от 20 години лишаване от свобода, а по второто – три години лишаване от свобода.

Харви Уайнстийн е осъден за изнасилване

Двете присъди ще се изпълнят последователно, което означава, че Уайнстийн, който е на 67 г., първо трябва да излежи присъдата от 20 г. затвор, преди да изтърпи наказанието си от 3 г. затвор.

В същото време Уайнстийн беше оправдан по три други обвинения срещу него, във връзка с които беше заплашен от доживотен затвор.

Уайнстийн беше обвинен в тормоз на десетки жени, между които известни актриси като Анджелина Джоли, Ума Търман и Ашли Джъд. След обвиненията той беше уволнен от собствената си компания и властите в Ню Йорк започнаха разследване срещу него.

Харви Уайнстийн ще плати 25 милиона на жените, обвинили го в сексуално посегателство

Самият Уайнстийн отрече обвиненията.

Кампанията срещу продуцента бе в основата на движението срещу сексуален тормоз #MeToo.

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции