<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29923" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Харви Уайнстийн искал Тарантино да екранизира "Властелина на пръстените" в един филм

03 Май 2018
0 3927

Обявеният в изнасилване Харви Уайнстийн заплашил режисьора Питър Джаксън, че ако не превърне екранизацията на "Властелинът на пръстените" в един-единствен филм, той ще го замени с Куентин Тарантино. Това пише Иън Нейтън в новата си книга "Anything You Can Imagine: Peter Jackson & The Making of Middle-Earth". По думите му става ясно, че по времето на планирането на филмовата адаптация Уайнстийн е смятал решението на Джаксън да вложи 12 млн. долара в два филма за пълна загуба, предава The Guardian

 

 

Кен Кейминс, който работи с Уайнстийн по проекта, споделя с автора на книгата, "Харви рече и отсече – или ще направиш това, или те няма. Куентин е готов да режисира филма." 

 

 

"Това гарантирано щеше да разочарова всеки един, който е чел книгите," Джаксън защитава позицията си пред Нейтън. Той разкрива, че се е обадил на Кейминс да му каже, че заедно с партньора му Фран Уолш няма да могат да екранизират литературния шедьовър по начина, по който Уайнстийн иска: "Ние предпочитаме да имаме нашите животи и нашите филми и не желаем да се занимаваме с тези глупости. Кажи на Харви да продължава с неговия си филм и успех." След това Кейминс успява да убеди Уайнстийн да позволи на Джаксън и Уолш да продължат със своята визия с някоя друга филмова компания. 

 

 

Студиото "New Line Cinema" започва да работи с двамата и така литературното произведение на Толкин е превърнато в филмова трилогия. Джаксън печели "Оскар" за най-добър режисьор за работата си по последния филм "Завръщането на краля" през 2003 г., а поредицата има общо 17 спечелени награди "Оскар". 

 

 

Миналия декември Джаксън призна, че не е допуснал талантливи актриси като Ашли Джъд и Мира Сорвино да участват във филмите, заради слухове пуснати от студиото "Miramax", най-вероятно дело на Харви Уайнстийн. "Спомням си, че от "Miramax" ни казаха, че е много трудно да се работи с тях и че е най-добре да ги избягваме," споделя Джаксън. "Тогава нямахме основания да се съмняваме в казаното, но сега осъзнавам какво всъщност се е случвало и как заради фалшивата информация сме загубили възможността да работим с талантливи актриси като тях двете." 

 

ОБВИНИХА ХАРВИ УАЙНСТИЙН В ИЗНАСИЛВАНЕ

 

ТАРАНТИНО: ЗНАЕХ ДОСТАТЪЧНО ЗА ХАРВИ УАЙНСТИЙН, МОЖЕХ ДА НАПРАВЯ ПОВЕЧЕ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции