Следва: Инцидентите ...

Хари и Меган обвиниха Би Би Си в клевета за името на новородената им дъщеря

10 Юни 2021
2 2158

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обвиниха Би Би Си в клевета във връзка с информацията за името на новородената им дъщеря, която кръстиха Лилибет Даяна, пише NOVA.

В разпространено до медиите съобщение от адвокатите на херцозите на Съсекс се посочва, че информацията, в която се твърди, че те не са се консултирали с кралица Елизабет Втора за използването на името Лилибет, с което тя е известна в семейството си, е клевета, посочва британският в. „Таймс”.

Хари и Меган предизвикаха гняв заради партньорство с компания, продаваща крем за изсветляване на кожата

В съобщението за раждането на дъщеря си принц Хари и Меган отбелязват, че „Лили е кръстена в чест на прабаба си, Нейно величество кралицата, чието семейно прозвище е Лилибет, а второто ѝ име Даяна е избрано в чест на покойната ѝ баба, принцесата на Уелс”.

„Статията съдържа лъжа и клевета и съдържащите се в нея обвинения не бива да се повтарят”, се посочва в изявлението на херцозите на Съсекс.

„Херцогът е разговарял със семейството си преди обявяването на името и на практика баба му е била първият член от семейството, на когото той е позвънил и в този разговор той е споделил желанието си да нарекат дъщеря си Лилибет в нейна чест. Ако тя не е била съгласна, те не биха използвали това име”, се посочва в съобщението.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции