<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46297" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Хванаха затворник 40 години след бягството му

04 Януари 2020
0 16315

Затворник, избягал преди 40 години от трудова бригада в американския щат Южна Каролина, е арестуван случайно, съобщава DailyMail. 64-годишният Хосе Чико Ромеро бил осъден за въоръжен грабеж, извършен през 1979 г. Малко след това избягал.

 

Възрастният беглец бил арестуван отново на 28 декември 2019 г. след сигнал за хулиганска проява от пиян в Делъуеър. При задържането му представил фалшива лична карта и полицаите не разбрали кого са арестували. Все пак обаче направили проверка в базата данни за пръстовите му отпечатъци. Резултатът дошъл два дни по-късно, но информацията сочела, че става дума за друг човек, търсен за бягство.

 

По това време Ромеро вече бил освободен. На 1 януари 2020 г.  обаче полицията започнала да го издирва отново. Мъжът бил засечен и задържан. В момента е в ареста и ще бъде прехвърлен за ново дело в Южна Каролина. Ромеро е заплашен от 10-15 години затвор.

 

"Ако беше излежал първата си присъда, отдавна щеше да е излязъл. Може би щеше да има добър живот. Но той е решил да избяга. Сега отново го очаква затвор", коментират от полицията.

 

Източник: DailyMail

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции