<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=58488" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Иван Гешев: Т...

Хиляди работници в Ботевград продължават да ходят на работа въпреки коронавируса (видео и снимки)

17 Март 2020
0 12816

Служителите на двете най-големи фирми в Ботевград продължават да ходят на работа, въпреки извънредното положение, пише Botevgrad.com. Хората са притеснени от ситуацията в страната, но мнозина смятат, че всички мерки са взети от фирмите. Други обаче не са на същото мнение.

В 14:00 часа свършва първата смяна на двете фирми „Интегрейтид Микроелектроникс” и „Сенсата”, и работниците се събират на улицата пред портала да изчакат автобусите. Стотици хора застават в плътна редица в очакване на автобусите и после се качват в тях. Работниците от двете фирми пътуват всеки ден от Мездра, Враца, Етрополе, Ябланица и други населени места в северозападна България.

Още в петък, когато бе обявено извънредното положение, двете най-големи компании на територията на Ботевград са получили предписания от санитарните власти какви мерки трябва да вземат. Докато служителите от първа смяна чакат автобусите, вътре в двете фирми тече проверка от РЗИ и полицията.

На въпроса дали се чувстват спокойни за здравето си, запитаните работници отговорят различно. Някои са убедени, че от фирмите са взети всички необходими мерки като маски, ръкавици и дезифектанти, но други заявяват, че никакви мерки не биха свършили работа при наличието на стотици хора на едно място, разпределени в автобуси по 50 човека.

„В столовата също пак допускат по-малко хора, не по повече”, разказа една от служителките, докато чака автобуса си.

„Нали пътуваме по 50 човека в рейс, кое да сме спокойни като сме вътре 50 човека? Пътуваме от Враца 400 човека на смяна”, сподели друг от чакащите и допълни: „Затваряме разни фризьорски салони с по двама души, тука се събираме народ, къде ще падне целия северозапад.”

Работниците от завод “Язаки” излязоха на протест, искат отпуск заради коронавируса (видео)

По мнението на мнозина от работниците фирмите трябва да бъдат затворени за срока на извънредното положение. Според тях спазването на домашна карантина в извънработно време е безсмислено, щом всеки ден в работата си контактуват с толкова много хора.

Източник: Botevgrad.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции