<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72413" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 99 са новите с...

Хиляди се събраха на протести в Берлин и Лондон срещу рестрикциите заради Covid-19 (видео)

30 Август 2020
0 304

Хиляди демонстранти се събраха на протест в германската столица Берлин срещу въведените ограничения във връзка с разпространението на коронавируса, предаде The Independent.

Проявата се състоя само ден, след като забраната за публичното събиране бе оборена в съда в полза на организаторите.

Хиляди се събраха на протести в Берлин и Лондон срещу рестрикциите заради Covid-19 (видео)
Снимка: DPA

В Германия са ужасени след многохилядния протест срещу мерките заради коронавируса

Над 3000 полицаи са били мобилизирани, за да охраняват централните зони на столицата на Германия, докато около 18 000 твърди covid-скептици се събраха около Бранденбургската врата.

Сред несъгласните с ограничителните мерки се забелязваха такива, носещи тениски със символите на крайнодясната организация “QAnon”, както и знамена на Германската империя преди Първата световна война.

Хиляди се събраха на протести в Берлин и Лондон срещу рестрикциите заради Covid-19 (видео)

На площада бяха забелязани също и лозунги, изобразяващи Ангела Меркел в затворнически костюм и надпис „Шулдиг“ или “виновна”. Подобни изображения имаше и на Олаф Шолц, заместник-канцлерът, Кристиан Дростен, експерт по вирусите, Карл Лаутербах, водещ епидемиолог и политик, и дори Бил Гейтс, който продължава да е обект на конспиративни теории, отчасти поради големите му дарения за изследвания на ваксини.

Силите на реда са разпръснали тълпата, тъй като протестиращите не са спазвали социална дистанция и мнозина не са носили маски.

Хиляди се събраха на протести в Берлин и Лондон срещу рестрикциите заради Covid-19 (видео)
Снимка: Reuters

От полицията са заявили, че няколко демонстранти са пробили кордона пред Райхстага и са стигнали до стълбите, но не и до самата сграда. При сблъсъците са били арестувани 300 души, а седем полицаи са пострадали

В същото време демонстрация събра и стотици жители на Лондон на протест срещу мерките заради пандемията.

Проявата се състоя на “Трафалгар скуеър” в британската столица и бе озаглавена “Обединени за свобода” с искания за прекратяване на мерките срещу коронавирус като карантиниране, социална дистанция, носене на маски за лица, както и програмата за регистриране и проследяване на нови случаи.

Според организаторите на протеста, мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, спуснати от правителството на Обединеното кралство нарушавата правата и свободите на хората.

Двоен ръст на заразените с Covid-19 във Франция, Великобритания с най-много нови случаи от месец насам (видео)

Статистиката поставя страната в челото по брой заразени и починали от Covid-19 в Европа.

Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции