<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37005" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Автомобил се ...

Хирурзи спасиха дете със забита в главата градинска ножица (видео 18+)

02 Май 2019
0 5222

Животът на 7-годишно дете със забита в главата градинска ножица бе спасен от хирурзите в Университетската болница в Бургас. Това се случило навръх Великден, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

 

 

Родителите разказаха, че момченцето паднало върху инструмента, докато си играело в градината. Градинската ножица е с размер около 70 сантиметра. Ръждясалото острие минава през цялата буза на детето и опира в черепа зад окото.

 

Още няколко милиметра и изходът щял да бъде фатален.

 

 

Веднага са направени всички образни изследвания и е свикан екип за спешна операция. Следват няколко дни възстановяване в отделенията по реанимация и УНГ и от вчера момчето си е вкъщи.

 

"В цялата си над 30-годишна практика не съм виждал подобна травма. Оприличавам я на нараняване от военно време, каквито наранявания в днешни дни са рядкост. Острието на ножицата прилича на копие, на щик. В хода на операцията то е извадено много бавно, кървенето е овладяно, наложи се и кръвопреливане", коментира УНГ-специалистът д-р Даниел Петков, който извършва операцията.

 

 

Щастливият изход е резултат от екипната работа на Спешно отделение в лицето на дежурния д-р Светослав Тодоров, анестезиолога д-р Валентин Кравченко, както и отделенията по образна диагностика и детски болести. Случаят ще бъде докладван на медицински научен форум. 

 

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции