Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Хитри начини за охлаждане на нагорещена кола (видео)
Хитри начини за охлаждане на нагорещена кола (видео)
08.08.17
добавено
16770
прегледа

Всеки, които е оставил автомобилът си да предстои половин ден под силното слънце, знае през какво трябва да премине като седне отново да го кара.

 

 

 

 

Тези, които разполагат с кожен салон, вероятно пестят доста пари от обезкосмяване. Просто не им е нужно, защото сядането по бански на добре загрята кожена седалка ще свърши отлично тази работа. А и никой не е казал, че трябва да е приятно и да не боли, нали?

 

Шегата настрана, във видеото ще намерите някои съвети за това как да охладите максимално бързо купето, без да се потите като грешник и това да стане тъкмо преди достигането на крайната дестинация. Със сигурност тези идеи ще са Ви от полза. 

 

На първо време - няма смисъл да опитвате да охлаждате нагрявалия се с часове въздух в колата. Вместо това просто го изхвърлете. Когато потеглите, пуснете климатика, но и отворете всички прозорци на колата. Когато започне да духа студено, затворете предните и притворете задните за още 20-30 секунди. По този начин се получава тяга, която издърпва останалия топъл въздух много по-бързо.

 

Има и други малки неща, които можете да направите, за да понижите по-бързо температурата. Ако сте с по-нов автомобил и имате система старт/стоп, то е най-добре да я изключите поне за малко. Също така не е хубаво да ползвате системата за рециркулация на въздуха в този момент, защото тя завърта въздуха от предната част на купето, оставяйки задните пасажери на милостта на лятото, пише offnews.bg.