<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76671" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравният ми...

Хора от рискови групи чакат с часове на опашки за PCR тест (видео)

28 Октомври 2020
0 905

Пациент с трансплантиран бъбрек, диабет и астма чака часове наред на опашка за PCR тест, разказва bTV.

Кашлицата на художника Димитър Анастасов се изостря, което той отдава на сезона и на това, че обикновено по това време астмата му се задълбочава. Решава да отиде на преглед.

Може ли да бъде намалена цената на PCR теста у нас?

„Личният лекар ми каза, че трябва да си направя първо PCR тест. Попитах го има ли направление за тестовете. Каза ми, че трябва да си го платя и да отида в частна лаборатория. Пред едната лаборатория имаше 50-60 души по едно стълбище вътре в сградата. Отидох пред друга лаборатория, където навън имаше кордон от хора. Аз лично чаках 32-ма души да минат. Около час и половина ми отне, беше доста студено. В тези лаборатории приемат от 10 до 14 ч. за PCR тестове, обясни мъжът.

Разказа, че първоначално се надявал да получи помощ от диспансера по трансплантация, където обаче му казали, че не се занимават с това и го препратили към личния лекар. Той пък го изпратил за PCR тест за негова сметка.

Анастасов описа преживяването си като преминаване през деветте кръга на ада и споделя, че има сериозни притеснения.

Как работи PCR тестът? Мистиката на Covid-19

„Ако бъда заразен с COVID-19, това ще бъде фатално за моето състояние. Няма да мога да се преборя с това заболяване. Хората като мен трябва по друг начин да бъдат преглеждани или да им се предоставят отделни грижи. Да не бъдем смесени с всички други пациенти, които посещават тези заведения“, добави той.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции