<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103769" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нощните заве...

Хотелиери искат СПА почивката на ваксинираните да се плаща от държавата

16 Октомври 2021
0 363

Държавата да плаща по 400 лв. на ваксинираните българи за СПА почивка в български хотели, с което да се стимулира имунизационния процес срещу Covid-19. Това пожела и предложи Българският съюз по балнеология и СПА туризъм.

МЗ: Грипът не е изчезнал, с коронавирусът „вървят“ по един и същи начин

Хотелиери искат СПА почивката на ваксинираните да се плаща от държавата

Бизнесът предлага парите да дойдат от Националния план за възстановяване и устойчивост, който днес  беше изпратен за съгласуване от Европейската комисия или от държавния бюджет, който се пълни с парите на данъкоплатците. Както е известно по Плана България трябва да получи 12 млрд. лв., които трябва да бъдат изхарчени за реформиране на икономиката в следващите 2 години.

СПА хотелиерите предлагат финансирането да бъде кръстено “Ваучери за здравна превенция” и да бъде предоставено на българските здравно-осигурени граждани, след преминаване на пълен курс ваксиниране срещу Covid-19.

Предлага се продължителността на мярката да е 1 година. Предвижда се на човек да се плащат 400 лв., с които ваксинираният ще може да намали сметката си в хотела за период от 6 нощувки с включени 5 процедури за превенция или профилактика на здравето, ползвайки природния ресурс – минерални води и т.н.

Наскоро Министерството на здравеопазването започна томбола с подаръци за нововаксинирани хора, за да стимулира процеса по имунизация. Както е известно България е на опашката по дял ваксинирани от населението както в рамките на ЕС, така и сред страните от Балканския полуостров.

Гледайте във видеото и една от последните изяви на доц. Кунчев, който заявява, че ако нямаме достатъчно ваксинирани, ще имаме големи проблеми.

Източник: сп. “Мениджър”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции