<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69848" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: За близо поло...

Хотелите отговарят с по-ниски цени на недостига на туристи (графики)

24 Юли 2020
0 794

Хотелиерите масово планират да намалят цените както на пакетните си услуги (70.8%), така и на нощувките (53.1%), показват данни от анкетно проучване на Националния статистически институт (НСИ) за работата на местата за настаняване в България през юни, цитирано от Economic.bg.

За пореден месец според анкетата на НСИ хотелите планират намаляване на цените на услугите си като нощувки и пакетни оферти. Интерес представлява обстоятелството, че с напредването на летния туристически сезон, броят на хотелите, които намаляваът цените на услугите си се увеличава. Това може да се обясни донякъде с отсъствието на чуждестранните туристи.

Въпреки това през шестия месец на годината 28.8% от управителите отчитат увеличение в приходите от дейността си спрямо предходния месец, докато 36.4% посочват, че няма промяна в тях. През следващия един месец 50.5% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат до 50% от разходите за дейността със собствени средства, 28.3% няма да могат да се справят сами, а 20.7% от анкетираните посочват, че ще успеят да направят това до 100%. 

Топ 5 причини да изберем родното Черноморие това лято (Коментарът на “Господарите”)

По отношение на бъдещата си активност в краткосрочен план през юни се увеличава процентът на ръководителите на местата за настаняване, които смятат да продължат да работят, макар и с намален обем (64.4%), или очакват да продължат дейността си, както преди извънредното положение (17.3%). Същевременно 12.9% от тях предвиждат временно да преустановят дейността си и 3.8% прогнозират да я прекратят.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции