Хранителен магазин в САЩ изхвърли продукти на стойност $35 000, след като жена умишлено се изкашля върху тях

March 26, 2020
32 4610
Коментари: 0

Супермаркет в Пенсилвания, САЩ беше принуден да изхвърли храна на стойност 35 000 долара, след като жена умишлено се изкашляла върху почти всеки един продукт, като част от зловеща “коронавирусна шега”.

Говорител на супермаркетът “Gerrity” заяви, че жената се изкашляла върху свежата продукция, както и върху част от хлебните изделия, месата и други хранителни стоки, което не е дало друг избор на служителите, освен да изхвърлят всичко и да почистят и дезинфекцират рафтовете.

Жената влязла в магазина около 14.20 ч. в сряда следобед, преди да направи зловредната “шега”. След като работниците на супермаркета забелязали какво прави, те бързо я изгонили от магазина и се свързали с полицията.

Собственикът на супермаркета твърди, че няна съмнение, че жената го е направила като част от „много зловеща шега“, най-вероятно да привлече внимание в социалните медии, но в крайна сметка решил засегнатата храна да се изхвърли, а рафтовете да се почистят и дезинфекцират, заради притесненията относно здравето на останалите клиенти.

„Почти няма съмнение, че тази жена е извършила деянието като част от шега, но няма как да рискуваме здравето и благополучието на нашите клиенти“, заяви един от съсобствениците на магазина.

„Не разполагахме с друг избор, освен да изхвърлим всички продукти, с които тя е била в контакт. Работейки в тясно сътрудничество със здравния инспектор на града, ние идентифицирахме всяка зона, в която тя се е намирала, изхвърлихме продуктите, които са се намирали там, а след това почистихме и дезинфекцирахме всичко“, добави той.

Полицията ще тества жената за коронавирус, въпреки че служителите на магазина не вярват, че тя е заразена.

„Единствената положителна страна на нейните действия е, че тя ни даде злощастната възможност да тестваме нашите протоколи и да демонстрираме колко сериозно приемаме безопасността на клиентите си. В един момент дори имахме над 15 служители, участващи в дезинфекцирането и почистването“, добави собственикът на супермаркета.

Източник: Daily Mail

Коментари

Реакции