Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Храните с изтекъл срок на годност във Велико Търново все още не са унищожени
Храните с изтекъл срок на годност във Велико Търново все още не са унищожени
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
11-07-18
добавено
5177
прегледа

Вече половин година ви разказваме за един търновски склад, където се препакетират храни с изтекъл срок на годност. Оттогава се случиха много неща, но най-абсурдното е, че храните все още не са унищожени. В репортажа виждаме и  разминавания в количеството на храните, за които директорът на Областната агенция по безопасност на храните първо твърдеше, че са 12 тона, а след това изведнъж станаха 9 тона.

 

 

 

От Агенцията по храните в Търново твърдят също, че храните не са унищожени, защото някои от тях били веществени доказателства по досъдебно производство. В същото време от прокуратурата отрекоха това. Въпреки всичко, опасните храни в момента се намират на „отговорно пазене” в склада, в който разкрихме нарушенията. В репортажа става ясно и защо според Агенцията по храните това не е проблем, както и колко пъти са проверявали храните за пет месеца.

 

 

 

Дани Йорданов посети директора на Областната дирекция по безопасност на храните, за да разбере как директорът й – д-р Станимир Спасов - ще обясни всички тези несъответствия, както и защо складът продължава да работи, въпреки обещанието на д-р Спасов, че той ще бъде затворен.