<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88332" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слави Трифон...

Христо Иванов: “Въпросът не е да искаме мандат, все едно искаме вафла” (видео)

28 Април 2021
0 1344

С изчерпването на двата мандата вече официално сме в политическа криза. Това каза в Народното събрание председателят на ПГ на „Демократична България“ и съпредседател на коалицията Христо Иванов във връзка с втория мандат от страна на “Има такъв народ”, цитиран от bTV.

Той припомни заявката на „Демократична България“ за подкрепа, ако бъде потърсена такава за съставяне на правителство, но без да отстъпва от програмните си приоритети.

Тома Биков от ГЕРБ призова президента да даде на „Демократична България“ третия мандат (видео)

„Нека видим заявките на политическите сили на консултациите при президента. Въпросът не е да искаме мандат все едно искаме вафла. Въпросът е да се направи много трезва оценка за възможностите да се формира работещо мнозинство в този парламент”, каза още Иванов.

По думите му, при очерталите се ясни разделителни линии и общото гласуване на ГЕРБ, БСП и ДПС се вижда, че е трудно да се излъчва мнозинство за истински реформи. Иванов добави, че при това положение може би е добре трите партии да се явят пред избирателя и да обяснят това си поведение.

„ГЕРБ, БСП и ДПС днес бламираха работата на парламента и провалиха възможността да се приеме промяна на изборните правила. Хората очакваха да свършим поне това“, коментира още Христо Иванов.

По думите му гласуването в зала днес, при което заседанието на НС бе провалено, показва ясната физиономия на политическите сили.

„Същите формации гласуваха и в защита на Гешев”, припомни Христо Иванов ситуацията от миналата седмица, когато партиите на статуквото се обединиха при разглеждането на въпроса кога и по какъв начин главният прокурор да бъде изслушван от парламента.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции