Следва: Христо Ивано...

Христо Иванов за прокурорския протест: Това е административно мероприятие (видео)

29 Април 2021
0 1395

„За мен това е едно административно мероприятие, което за съжаление само показва защо българското общество продължава да няма доверие, че българските прокурори имат достатъчна професионална независимост, за да им се гарантира обемът от власт и инициатива, които те искат“ – така председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов коментира пред журналисти в парламента протеста на прокурори в София и страната срещу премахването на специализираното правосъдие и други предлагани промени в системата.

“Този протест е поредният, организиран административно от прокуратурата и е време българските прокурори, ако искат обществото да има доверие да упражняват огромната власт, която имат, да покажат истинска независимост, включително от йерархията, която ги организира“, каза още Иванов пред Дневник.

Той отбеляза, че работа на парламента е да уреди статута на съдебната власт и да приеме съответното законодателство и това не може да бъде намеса в независимата съдебна власт, защото така работи демокрацията.

Снимка: БулФото

Според него широк дебат по темата за специализираните съдилища има от 2011 г.

“Това, което искаме да направим, е един закон, който да се прилага еднакво към всички, независимо кой какъв е. Оттам нататък конвенционалните съдилища и прокуратури да си вършат работата”, добави председателят на ПГ на „Демократична България“.

Източник и видео: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции