<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96379" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пламен Никол...

Христо Иванов към Слави Трифонов: “От “кой си ти, бе” станах предател!” (видео)

11 Август 2021
0 9392

“Има такъв народ” се сблъска с реалността, не можеш да изобретиш демокрацията и парламентаризма”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов пред бТВ.

Пламен Николов разкри какви са “личните причини” за оттеглянето му като кандидат-премиер

“Когато тръгнеш срещу логиката, защото си най-великият, се получава зрелищен разпад”, каза Иванов. “Тези хора бъркат това, че са антиситемни с това, че са изобщо против институциите, против нормалната политическа логика. Да се замислим докъде можем да стигнем по този път. Поредна гротеска ще ни се сервира. Време е да кажем стига, баста”.

Христо Иванов към Слави Трифонов: &#8220;От &#8220;кой си ти, бе&#8221; станах предател!&#8221; (видео)

Иванов коментира и твърдението на Слави Трифонов, че е извършил предателство.

“Аз на Слави Трифонов нищо не съм му дължал. Аз съм се явил на избори, днес ние взехме едно много внимателно обмислено решение. Нямаше нито един глас “за” подкрепа на това нещо, в което се изроди жалкият опит на “Има такъв народ”. Ние дойдохме с ясно поети отговорности към нашите избиратели, за да подкрепим правителство на промяната”, заяви той. “Ние няма да предадем избирателите, които искаха промяна. Как ме нарича Слави Трифонов – минах от това “кой си ти, бе”, до това да съм предател. Все едно някой е очаквал нещо от мен”.

Иванов разказа, че по време на преговорите от “Има такъв народ” са опитвали да извиват ръце, отказвали са смислен политически разговор.

Христо Иванов към Слави Трифонов: &#8220;От &#8220;кой си ти, бе&#8221; станах предател!&#8221; (видео)

“Нито имаше реален диалог, нито се чуха нашите аргументи. Няма да подкрепим плаващи мнозинства. Плаващите мнозинства са рецепта за мътна вода, в която обикновено ДПС и корупционерите около Борисов най-добре ловят риба”, каза Иванов.

И допълни, че според “Има такъв народ” най-важното е било Петър Илиев да е вицепремиер, защото “някой беше решил, че е много важно”.

“По-важно от парламента, от правителството”, коментира Иванов. “Неслучайно в парламентаризма основната форма, по която се споделят отговорности, не порции, се нарича коалиция. Трябваше да потърсим във всички онези, които са готови да подкрепят дълбока конституционна реформа, да кажат ясно оставка за Гешев, а не да заобикалят тази тема. Купчина анонимни хора, колкото повече научавам за тях, токова повече проблеми.

За пореден път Иванов заяви, че “Демократична България” не е искала постове.

“И да бяха искали наши представители, нямаше да ги излъчим. Не бих си качил хората на лодка, за която не съм сигурен дали ще стигне до линията на шамандурата. Не може с 65 гласа да решиш всичко с изнудване и агресия, да налагаш своята воля, невероятна арогантност. Там има и хора, които будят симпатия, но нямаме по-неубедителен състав на Министерски съвет. Пълна свобода на действие, с кой да си пазариш мнозинствата, бушони и подставени лица – това е рецепта за тежка корупция”, каза той и обясни и как си представя излъчване на кабинет с третия мандат:

“Същите тези 4 формации да говорим прилично, ще подпишем споразумение, да излъчим правителство, да знаем какво ще прави то. Ще говорим предварително за хората, че им имаме доверие. За срок от 6-8 месеца, не можем по-трайно да излъчим, но поне да изкараме зимата.”

Източник и видео: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции