<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96740" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев: Не гов...

Христо Иванов: Ще преговаряме за трети мандат, дори ако трябва да е с БСП (аудио)

15 Август 2021
0 2262

“Демократична България” би преговарялa за съставяне на правителство с третия мандат, дори ако той бъде връчен на БСП, заяви Христо Иванов пред БНР.

Само БНТ не излъчи кадрите с полицейско насилие от протестите поради “етични съображения”

“Призивът ни е да седнем и да изработим цялостната формула на правителство”, подчерта той и уточни:

“За да няма избори сега, понеже този парламент не можа да роди пълноценно политическо управление и ние трябва да намерим някакъв заместител, който да ни спаси от това да хвърлим страната към избори, затова предлагаме правителство за 6-8 месеца. Единственият ни твърд призив е да има равноправни професионални преговори”.

Иванов категорично подчерта, че ГЕРБ и ДПС не трябва да се включват не само в преговорите, но и споразумението за бъдещото правителство да бъде така конструирано, че да не допуска тяхното влияние върху работата на това управление, защото то може да бъде избрано с 60 гласа, но може да бъде свалено със 120. 

Съдебната реформа е ключова, посочи Христо Иванов.

Той коментира и кадрите с полицейско насилие от протестите миналата година.

“Борисов и Гешев са били част от укривателството на това престъпление, защото това, което видяхме на записа, е престъпление. … Бойко Борисов се скри от парламента и не стана депутат, за да не понася отговорност. Утре ще внесем искане да бъде изслушан в Народното събрание и Иван Гешев”, каза Иванов.

По думите му част от това престъпление е и потъпкването на достойнството на българската полиция, която е един от символите на републиката:

“Това престъпление включва политическите поръчители. … Сега и Младен Маринов и Христо Терзийски (министри на вътрешните работи от ГЕРБ – б.р.) са депутати, осигурен им е депутатски имунитет, за да не бъде възможно да им се търси отговорност. Истинските поръчители и укриватели на това тежко престъпление са Борисов и Гешев”, категоричен бе той.

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции