<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73483" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Марешки коме...

Цацаров за статията на „Шпигел“: Прокуратурата не е нарушила международни конвенции

15 Септември 2020
0 818

Сотир Цацаров опроверга в своя позиция твърденията на германското списание „Шпигел“, че българската прокуратура е нарушила международни спогодби с екстрадиции в Турция, предаде bTV.

Той уточнява, че при една от процедурите става въпрос за лице, влязло с невалидни документи и върнато на Турция от МВР по Закона за чужденците в Република България.

Разследване на „Шпигел“ посочва, че българският премиер и предишният главен прокурор са нарушили международни конвенции.

“Шпигел”: Борисов и Цацаров са нарушили закони, за да угодят на Ердоган

С помощта на тогавашния главен прокурор Сотир Цацров, България е екстрадирала редица лица, по искане на Анкара, в разрез с европейските практики.

„Шпигел“ твърди, че се е сдобил със секретна кореспонденция на турското посолство в София, според която премиерът Борисов, бившият български генерален прокурор Сотир Цацаров и българските спецслужби са участвали активно в депортирането на турски член на опозицията след опита за преврат в Турция през юли 2016 г., въпреки че българските съдилища преди това изрично са протестирали срещу искане за екстрадиция.

Видео: bTV

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции