<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71774" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Криминален п...

Цацаров отказа среща с “БОЕЦ” заради “компрометиращи снимки” на лидера им с Борисов, Лозан Панов и Цветан Василев

20 Август 2020
0 4088

От Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ), ръководена от Сотир Цацаров са отказали среща с гражданското движение “БОЕЦ” с мотив, че председателят му Георги Георгиев е сниман заедно с премиера Бойко Борисов, председателя на Висшия съдебен съвет Лозан Панов и банкерът в изгнание Цветан Василев.

От “БОЕЦ” блокираха сградата на КПКОНПИ тази сутрин с искане за среща с председателя на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров.

Протестиращи блокираха сградата на КПКОНПИ, искат среща с Цацаров (видео и снимки)

Макар самият Георгиев да обяви, че има уверение, че разговор с представители на КПКОНПИ ще се проведе, ако блокадата бъде вдигната, и това да стана факт, от прессъобщение от КПКОНПИ сега разбираме, че срещата няма да се състои.

Видео от блокадата може да видите горе.

“Основната причина, поради която какъвто и диалог с този гражданин е недопустим, е видна от публикуваните по-долу фотографии”, се казва в съобщение публикувано на сайта на Комисията.

От “БОЕЦ” не крият за тези снимки и дори са ги направили публично достояние.

Ето и пълния текст на съобщението на КПКОНПИ:

Днес сутринта група граждани, водени от Георги Георгиев, лидер на ГД „БОЕЦ“, блокираха за около час служебния вход на сградата на КПКОНПИ на пл. „Св. Неделя“ в столицата. По този повод, като и по повод отправените искания за влизане в тази сграда на протестиращите и за подаване на оставки, с твърдения, че десетки техни сигнали за корупция са останали „без отговор“, Комисията изразява следната позиция:

Блокадата на сградата е извършена в нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите, по начина, по който такива действия бяха предприети досега по отношение на Министерство на правосъдието и на Централната избирателна комисия. Ръководството на КПКОНПИ уважава правото на мирен протест на всеки български гражданин, включително и когато той е насочен срещу дейността на самата Комисия, но не може да приеме ултимативни искания за допускане на протестиращи в сградата като условие те да допуснат служителите до работните им места. Протестните действия повлияха на нормалната работа и на друга институция с достъп през блокирания вход – Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, което също се помещава на пл. „Св. Неделя“ № 6. Извършената незабавна проверка в дирекция „Противодействие на корупцията“ показва, че от началото на годината там са постъпили два сигнала за корупция за лица, заемащи висши публични длъжности, подадени от ГД „БОЕЦ“. По единия се осъществяват съответни оперативни действия, а по другия проверката е прекратена, тъй като от посочения подател /ГД „БОЕЦ“/ категорично са отрекли авторството на сигнала. Прием на г-н Георги Георгиев от председателя на КПКОНПИ е отказан не само поради правилата за достъп до сградата и осъществената незаконна блокада на входа й. Основната причина, поради която какъвто и диалог с този гражданин е недопустим, е видна от публикуваните по-долу фотографии, които са публично достъпни в интернет пространството.

КПКОНПИ изразява благодарност на служителите на МВР, които не допуснаха нарушения на обществения ред пред сградата днес. Уважение заслужава и трудът на хигиенистите, работещи в Комисията, на чиито труд се дължи почистването на фасадата от хвърляните по време на протеста хранителни продукти.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Богдан Тодоров

    28 Август 2020

    Всички мутри в България сега се бият помеждуси и ползват всички граждани който правят пари от схеми да протестират толко ясно и просто :) Ако българите искаха да свалят правителството щях ме да вънка да сме 6,5 милиона а не 120-1200 човека айде стегнете се малко нищо че и ви е сте платени и то се знае за това ви няма в Нова ТВ вече или бъркам хахахах

Покажи всички Скрий

Реакции