Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Цацаров се похвали пред ЕК с успехи по всички фронтове
Цацаров се похвали пред ЕК с успехи по всички фронтове
04-15-19
добавено
1018
прегледа

Днес в Брюксел Сотир Цацаров и първият вицепрезидент на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерман са обсъдили разследванията за корупция и организирана престъпност, и напредъкът на България в съдебната реформа, информира Mediapool.

 

Двамата са разговаряли за напредъка на България по препоръките на комисията, дадени в докладите през януари 2017 г. и ноември 2018 г. "Подчертан бе постигнатият напредък по реформите в българската съдебна система, бяха обсъдени и проблемите, които все още са в процес на решаване. Сотир Цацаров и Франс Тимерманс дискутираха и следващите стъпки и мерки, които следва да се предприемат, включително чрез необходими законодателни промени", се казва в съобщение от Прокуратурата.

 

Цацаров е информирал Тимерманс за разследванията за корупция и организирана престъпност. Била е обсъдена и дейността на специализираната прокуратура. Работата ѝ е била оценена като "успешна, особено след разширяване на компетентността ѝ с корупционни престъпления, извършвани от лица, заемащи висши публични длъжности", се посочва в съобщението.

 

Източник: Mediapool