Следва: Специализира...

Цветанов Цветанов напуска 44-тото Народно събрание: Не съм извършил престъпление

27 Март 2019
25 4939

Цветан Цветанов подава оставка като председател на парламентарната група на ПП ГЕРБ. Това обяви самият той на брифинг пред журналисти преди минути. 

 

 

 

Дясната ръка на премиера Бойко Борисов остава зам.-председател на партията и председател на предизборния й щаб.

 

 

„Чух много неща за себе си. Искам категорично да заявя – всичко, което съм правил, съм го правил, ръководейки се от законнността и обществения интерес. Всички мои отношения са преминавали съгласно българското законодателство“.

 

 

Цветанов заяви, че не може да става дума за лобизъм заради поправките в Закона за устройствената територия в полза на строителната фирма „Артекс“. По думите му, всички експерти са категорични, че този закон няма никакво отношение към проектите на фирмата, най-вече към небостъргача „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“.

 

 

„От 2001 г., откакто работим заедно с премиера Бойко Борисов, сме се ръководили само от закона и сме градили доверие един между друг. Смятате ли, че за нас постовете имат значение? Важна е каузата“, каза зам.-председателят на ГЕРБ и благодари на всички, които са го подкрепили.

 

 

Той отрече слуховете, че иска да разцепи партията и да застане начело на нея.

 

 

„Няма никаква драма, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент. Аз съм избрал да бъда част от каузата и ще бъда зам.-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб. Не съм извършил никакво престъпление“, каза политикът. Той каза още, че подава оставка, за да няма спекулации, че се възползва от властта си.

 

 

Цветан Цветанов посочи, че стотици хора имат апартаменти на фирма „Артекс“, но фокусът е бил върху него, защото той е бил политическото лице, което е трябвало да бъде ударено точно 2 месеца преди изборите за европарламент.

 

 

„Този филм вече съм го играл“, каза той.

 

 

По думите му, подготовката за изборите продължава, защото ГЕРБ трябва да е първа политическа сила и да има най-много депутати в европарламента.

 

 

На журналистически въпрос дали би купил луксозния апартамент отново, ако можеше да върне времето, Цветанов отговори уклончиво:

„Аз съм заменил 2 апартамента за един и съм доплатил 100 000 лв. Не съм направил нищо лошо“.

 

 

Според него, не е имало натиск от страна на премиера Борисов за подаването на тази оставка.

 

 

Той отбягна въпроса дали е редно да се възползва от такива преференциални цени и как е възможно негов бивш служител да придобива двата му апартамента от заменката още в същия ден на сделката с „Артекс“.

„За да се стигне до тази сделка е имало определен период от време, говорил съм с Мирянови, няма нищо незаконно“.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции