Цветан Василев давал по 10 млн. лв. месечно на ТВ 7, парите били от кредити от КТБ

10 Септември 2019
41 1819

Цветан Василев давал по 10 млн. лева месечно на ТВ 7, стана ясно по време на заседанието по делото за фалита на КТБ, което се гледа в Специализирания съд, пише Dir.bg. Парите били осигурявани от кредити, отпускани на близки до него фирми.

 

ТОТАЛЕН БЛОКАЖ ПО ДЕЛОТО ЗА ЕКСТРАДИЦИЯ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ СЪРБИЯ

 

Днес беше първото заседание, на което Бисер Лазов, основният свидетел, започна да отговаря на въпроси.

 

Първото дружество, за което беше питан, бе "Акванада". Оказа се, че фирмата е създадена след 2005 година и неин собственик по документи се водела счетоводителка във фирмата на Василев. Това дружество било от типа дружества, които са регистрирани на хора, неприближени на банкера, но които го познават и работят в негови офиси.

 

Дружеството не развивало никаква дейност, нямало и свой персонал. Адресът му бил адрес на един от служителите на Цветан Василев. С кредит, отпуснат на дружеството през 2011 година, е бил увеличен капиталът на корабостроителница Русе.

 

Второто дружество, за което бе питан, бе "Арестон" ЕОД. То се водело на името на Александър Радев, дългогодишен служител на Василев и шеф на неговата охрана. Той бил толкова приближен на бившия банкер, че дори Василев присъствал на негово тържество послучай юбилея му. То също нямало собствена стопанска дейност и персонал.

 

СВИДЕТЕЛ № 1 СРЕЩУ ЦВЕТАН ВАСИЛEВ СЪС СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ: ПЛАЩАХМЕ В ПАРАЛЕЛНА РЕАЛНОСТ (ВИДЕО)

 

Лазов говори и за още две фирми, регистрирани, за да получават кредити от КТБ, а тези пари отивали за погасителни вноски и лихви. Той отново припомни, че с кредит от банката Цветан Василев си е купил и самолет.

 

Освен банкера, който се укрива в Белград, по делото са подсъдими още 17 души.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции