<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73923" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов в Род...

Цветан Цветанов представи лицата на новата си партия (снимки)

20 Септември 2020
0 7384

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов представи инициативния комитет за учредяване на новата си партия „Републиканци за България“, предаде БНР.

В състава на 89-членния инициативен комитет, който днес взе решение да учреди новата партия, влизат бившият председател на парламентарната комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от БНТ Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев.

Цветан Цветанов представи лицата на новата си партия (снимки)

Сред учредителите са и братя Вълневи от Чикаго, които добиха популярност като собственици на телевизия Би Ай Ти, обяви Цветанов.

Цветан Цветанов представи лицата на новата си партия (снимки)

Той позиционира проекта си в център-дясно, обяви за приоритет евроатлантическата посока на развитие на страната и увери, че новата партия няма да е лидерска, няма да е концентрирана около един човек, „както е било досега в политическите проекти в България“.

„Един проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности, евроатлантическата посока, един проект, който да даде възможност за многообразието, което имаме в България, на етносите, които имаме в страната ни – да бъдем заедно и да няма това противопоставяне, което наблюдавах през всичките тези години, участвайки активно в политиката“, заяви Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов представи лицата на новата си партия (снимки)

В учредителната декларация, прочетена от Горан Благоев, се посочва, че „сега България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие“ и се призовава за „спиране на противопоставянето и търсене на диалогичност“.

Цветан Цветанов ще участва със своя партия на парламентарните избори през 2021 г. (видео)

Учредяването на партията е предвидено за следващата седмица – на 27 септември.

Източник: БНР

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции