Следва: Оставки по въ...

Цветан Цветанов ще участва със своя партия на парламентарните избори през 2021 г. (видео)

27 Юни 2020
0 2541

Цветан Цветанов ще направи собствен политически проект, а до септември месец ще бъде проведен Инициативен комитет и учредяване на партията, предаде bTV. Той не уточни името на партията, но заяви, че ще участва на парламентарните избори през 2021 година.

Бившият втори в ГЕРБ обясни, че е взел това решение, след като е получил огромна подкрепа от симпатизантите си за решението да напускане партията на премиера Бойко Борисов.

Цветан Цветанов обяви във Фейсбук, че напуска ГЕРБ (снимка)

“Има непоследователност и хаос в управлението. Самият факт, че се правят предложения за законодателни промени, където не са намерили място в управленската програма на нито една политическа сила – означава, че се правят законодателни промени, които не отговарят на потребността“, коментира Цветанов.

Цветанов даде пример с идеята за създаване на Държавна петролна компания. По думите му реализацията на подобен проект ще ни върне 20 г. назад заради липса на пазарен принцип. Той допълни, че и в момента има регулатори, които може да следят за монопол на пазара.

„Давам за пример и последното вето на президента, свързано с НСО и това, което се прави като възможност за подобна структура в МВР. Това е различието, което съм имал и докато бях председател на вътрешната комисия в парламента. Тогава казах на зам.-министъра Краси Ципов, че докато аз съм председател на вътрешната комисия – това няма как да стане, защото не кореспондира с управленската програма, която ние сме говорили“, коментира още той.

Цветан Цветанов на Национално събрание на ГЕРБ. Снимка: БулФото

Той разказа, че при срещите му с хора от партията, които са били съпричастни към идеята на партията от 2006 г. – вижда, че вече нямат доверие в политическата формация. Затова и новият проект ще бъде изцяло на нова основа.

„Ще се постарая да изградя това, което мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допускал при самото структуриране и изграждането на ПП ГЕРБ. Най-голямата грешка беше, че нямах опит – имах огромна енергия, обикалях страната, докато някои се занимаваха с други дейности“, посочи Цветанов.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции