<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77602" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравният ми...

Цели компании са се заразили с Covid-19 след купони в Хасково (видео)

10 Ноември 2020
0 3413

Цели компании се заразяват с Covid-19 и купонът им завършва в болница, алармират лекари от Хасково.

От входа на бившето второ вътрешно до първата болнична стая стъпките са 20. За пациентите с коронавирус обаче разстоянието се измерва във всяка глътка въздух, разказва Кръстьо Делииванов пред bTV.

„Първите дни беше много тежко. Нещата, като ги изпитаме на гърба, тогава усещаме сериозността им. 39 градуса температура, задух, кашлица“, споделя той.

Цели компании са се заразили с Covid-19 след купони в Хасково (видео)

„Това е отделението, в което можем да спрем пациентите да не стигнат до интубация“, каза пулмологът д-р Марияна Четалова.

„Имам чувството, че не виждам края“, заяви д-р Красимира Кинова, началник инфекциозно отделение на МБАЛ–Хасково.

“Никой не вярва, но то е около нас. Това е такова заболяване, че не само аз страдам, но и околните“, споделя пациент на име Исмаил. Той и цялото му семейство са болни.

Общински съветник от Пловдив вдигна нощен купон със 70 гости и фолк певици насред кризата с Covid-19 (видео)

Заради резкия скок на заболелите, болницата в Хасково разкри нови Covid зони.

„Ако така се продължава, с непрекъснато разкриване на легла, те всячески ще бъдат запълвани. Отвън, животът извън болниците продължава да си тече с пълна пара“, каза д-р Георги Гелов, изпълнителен директор на МБАЛ-Хасково.

„Повечето ни пациенти са след купони, което смятам, че не е редно. След купона – в болница, цялата компания“, каза д-р Марияна Четалова.

Подготовката на болницата започва още през март, когато с дарения е купена допълнителна апаратура. Григор Димитров също се включи в помощ на хасковската болница, като подари апарат, който и в момента се използва в най-тежкото отделение, но капацитетът на лечебното заведение вече е критично запълнен, а лекарите – уморени.

„Наистина сме на предела и нямаме просто друга възможност“, обясни д-р Георги Николов, началник ОАИЛ към МБАЛ-Хасково.

Днес отново се търси апаратура, за която се разчита на дарители. От необходимите 60 000 за нови мобилни рентгени, досега са събрани 200.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции