Следва: Малко дете ми...

Централна гара след ремонта – не е ли време да започнем да правим нещата и качествено, не само по много?

18 Май 2016
46 15174

От Спаси София ни показват какво е положението на Централна гара в София след основния ремонт. 

 

Тя бе открита на 26 април, но за съжаление се оказа от онези обекти, които превръщат "видимите резултати" в негативни. Сумата от 70 млн. лв. очевидно не е била достатъчна да се изпълни един безупречен ремонт и дефектите, с които е бил приет от НКЖИ, вече започват да се забелязват.

 

Някои от фугите на настилките са скъсани, на места отводняването напълно липсва, изолацията е компрометирана; някои замазки са достойни за селски ремонт, стърчат необезопасени жици; хидроизолацията е проблемна и някои колони са пропити от влага; вече има счупени парапети и спукани фасадни стъкла…

 

Въпросът не е да се отстранят дефектите, а да няма дефекти за отстраняване.Докога трябва да повтаряме, че подобни изпълнения на ключови обекти са неустойчиви и дори вредни, тъй като само се имитира действие за сметка на парите ни? Г-н Бойко Борисов, Вие бяхте на откриването и говорихте колко много се прави за софиянци и за всички българи. Не е ли време да започнем да правим нещата и качествено, не само по много? Това питат още от Спаси София.

 

Вижте още:

 

ОБНОВЕНАТА ЦЕНТРАЛНА ГАРА В СОФИЯ НЕ Е ЗА ЧУЖДЕНЦИ

 

ЖОЗЕ МОУРИНЬО "КОМЕНТИРА" РЕМОНТА НА ЦЕНТРАЛНА ЖП ГАРА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции