<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29897" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ЦСКА-София ще плати на Министерство на отбраната за авиошоуто

02 Май 2018
0 3236

Футболният клуб ЦСКА-София ще заплати участието на военната авиация в шоу за празника на клуба. Това обясниха министрите на финансите и отбраната Владислав Горанов и Красимир Каракачанов след вчерашното заседание на правителството. По-рано тази седмица феновете на Левски реагираха гневно на новината, че военната авиация ще се включи в отбелязването на празника на ЦСКА-София тази събота и публично поискаха информация от правителството. Финансовият министър Владислав Горанов бе питан кой ще плати за участието на Военновъздушните сили и неговият отговор бе лаконичен: “Литекс”. В разговора се включи и военният министър Каракачанов, който сътвори и малък гаф:

 

 

“Цяла България знае, че аз съм левскар, но все пак ЦСКА е един от клубовете, които писаха историята на българския футбол. Поради тази причина аз съм се погрижил те да получат пълен комфорт при празнуването на 75-годишнината. 70 ли са? Е, аз ви казах, че съм от Левски”.

 

"ЦСКА-София" беше създаден след обединението на отборите "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе), след като предишното дружество затъна в дългове и бизнесменът Гриша Ганчев се отказа да го оздравява.

 

Много от феновете на ЦСКА припознаха новия отбор като естествен продължител на старото дружество, но са обект на непрекъснати нападки от ”сините фенове”, че всъщност новият тим е ”пребоядисаният” отбор на Литекс. В тази полемика сега се включи и вицепремиерът Владислав Горанов.

 

Тази година клубът на Гриша Ганчев ще отбележи 70-та годишнина от създаването на ЦСКА. В сряда Каракачанов обясни пред Нова телевизия, че не вижда проблем в участието на военни в празника на клуба. По думите му това е нещо нормално при положение, че доскоро това е бил клубът на армията.

 

"Няма да има никакви сложни изпълнения. Един хеликоптер ще направи демонстрация и ще скочат парашутисти от националния отбор по парашутизъм", разясни министърът.

 

Освен това изява ще има и пловдивският военен оркестър. "Какво се бунтуват от Левски. Аз съм от Левски, да ми се обадят. Както ви е известно, аз съм човек, който не си сменя позициите. Нито съм си сменил пола, нито съм си сменям политическата принадлежност, нито си сменям футболната принадлежност. Аз от дете съм левскар", успокои Каракачанов. Другата актуална новина около ЦСКА-София е, че уволни треньора си Стамен Белчев и ще доиграе сезона под ръководството на Христо Янев. ЦСКА имаше жерание да вземе шампионската титла и купата на страната, но в последните месеци се срина и записа загуби от Лудогорец и Левски.

 

Източник: Меdiapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции