Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Църквата е против забраната на физически наказания за деца
Църквата е против забраната на физически наказания за деца
02-09-19
добавено
1072
прегледа

Източник: Svobodnaevropa.bg

Светият синод на Българската Православна Църква (БПЦ) призова за цялостна редакция на „Националната стратегия за детето 2019 - 2030 г.“

 

Църквата е против текстовете, които забраняват телесното насилие над деца. Тя е и против въвеждането на система за превенция на домашното насилие и за закрила в случай на домашно насилие над деца. Тези мерки създават „условия за спекулации, тотално непослушание на детето спрямо родителите му и безконтролно развитие на детската личност“, заявява Светият Синод.

 

Църквата оспорва водещия в държавната стратегия принцип „всички права за всички деца“. Той „абсолютизира правата на детето, сякаш то може да бъде разглеждано като пълноценен субект извън своето семейство и извън йерархичните отношения с родителите му“, твърдят от БПЦ.

 

Църквата заявява също, че в обществата, които прилагат "по-либерални" методи на възпитание и образование, е налице ценностен разпад, намаляване на физическите и морални сили, отчаяние, безнадеждност и суицидност.

 

ОТ БПЦ предлагат също по-важна роля на часовете по религия и преосмисляне на ранното сексуално образование в и извън училищата.

 

Svobodnaevropa.bg