<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68420" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Удължават из...

Цял отбор от Първа лига е с COVID-19, обмислят затваряне на стадионите (видео)

06 Юли 2020
0 7686

Възможно е до няколко дни стадионите у нас да бъдат затворени за публика. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънредната пресконференция на Националния оперативен щаб днес.

Причината е увеличеният брой на заразени с COVID-19 през последните дни, сред които са и много футболисти.

Удължават извънредната епидемична обстановка, засилва се контролът по спазване на мерките (видео)

“Имаме информация за 15 души от целия екип на “Черно море”, които са с положителни проби за COVID-19. Първата информация дойде вчера по обяд за 5 футболисти, за треньора и масажиста. След това привечер получихме информация за още 8 човека”, каза Ананиев.

“Има четирима души и от “Царско село”. Единият е играл на терена, а другите не са влезли. Ако този процес се задълбочи, може да предприемем мерки за игра на футболни мачове без публика”, продължи министърът.

Как властта обгрижва футболните фенове? (видео)

Той добави: “По всяка вероятност заразата е дошла отвън, а не от самия мач. Ако има влошаване на показателя, в следващите дни ще предприемем такива мерки.”

Цял отбор от Първа лига е с COVID-19, обмислят затваряне на стадионите (видео)

Преди минути ръководството на “Черно море” излезе с официално изявление, в което се съобщава, че 16 футболисти и служители на “Черно море” са дали положителни проби за COVID19.

Ето какво гласи то:

“СКЪПИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА “МОРЯЦИТЕ”,

След като от медиите научихме, че футболистът на “Царско село” Кавдански е играл с положителна проба за коронавирус (COVID-19) в срещата с “Черно море”, на 05.07.2020 г., бяха направени два PCR теста на представителния отбор на клуба.

За съжаление, резултатите установиха 16 положителни проби. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани, като сме взели необходимите предпазни мерки. Уведомили сме медицинската комисия и отдел спортно-технически на БФС, като очакваме техните указания. Съгласно предписанията на медицинската комисия, в деня преди мача с “Арда” насрочен за 06.07.2020 г., отново ще бъдат тествани футболистите, вкл. тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за този толкова отговорен двубой”.

Източник: chernomorepfc.bg

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции