<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70791" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ZDF пусна детс...

Четири болници размотават пациентка с COVID-19 (РЕПОРТАЖ)

06 Август 2020
0 5707

Скъпи приятели, мрачната статистика на заболеваемостта от COVID-19 изглежда доста притеснително. По-притеснителен от нея е начинът, по който здравната ни система се справя с нея.

Към нас се обърна Полина Павлова – жена, която от неделя насам е с висока температура, липса на обоняние и отпадналост – все симптоми на коронавирус. Във видеовръзка с репортерката ни Виктория Симеонова тя разказа през какво й се е наложило да мине, преди да се тества за COVID-19.

Отново скок на заразените: 303 са новите случаи на коронавирус у нас

Още в неделя тя решава да отиде в „Пирогов“ за преглед. Оттам я препращат към УМБАЛ „Александровска“, тъй като нямат места. От втората болница отново е отпратена със същото оправдание, затова решава да се обади на 112. Изненадана от случващото се, служителка на спешния телефон я препраща към ВМА. Оттам също не я приемат за преглед, а я препращат към Инфекциозната клиника. В нея вместо тест, тя получава информация, че трябва да се обърне към личния си лекар за специално направление. Предвид че той е в Благоевград, това също се оказва невъзможно.

С дни размотават заразен с COVID-19 пациент (РЕПОРТАЖ)

В крайна сметка жената се прибира у дома и след разговор с личния си лекар започва да приема антибиотици. На следващия ден си прави PCR тест в частна лаборатория и посреднощ става ясно, че той е положителен. Обаждане от РЗИ до момента няма, а междувременно е получила съвет от служител на Министерството на здравеопазването да си търси правата, въпреки че „в България човек всичко сам си плаща“.

Ние от „Господарите“ питаме институциите: Къде са средствата за лечение от COVID-19 и колко хора нямат възможност да си направят тест в частна лаборатория, което е причина свободно да пренасят вируса, ако не са достатъчно съвестни?

Ще потърсим отговорите на тези въпроси, а вие ни сигнализирайте само на gospodari.com за злоупотреби и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции