<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93609" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МЗ публикува ...

“Чисти пространства” само за ваксинирани обмисля Гърция

10 Юли 2021
0 217

Увеличеният брой на новозаразени с коронавирус в Гърция, който вчера надхвърли 2000 души, е принудил гръцкото правителство да преразгледа настоящите мерки срещу пандемията в страната, пише „Екатимерини“. Един от най-обсъжданите варианти е да бъде обявено отварянето на затворени в момента помещения само за ваксинирани.

В този случай обявеното към днешна дата разделяне на „смесени“ и „чисти“ пространства в страната няма да се прилага, тъй като всички затворени помещения ще бъдат само за имунизирани. Търговците ще имат право да използват откритите пространства по своя преценка, като могат да допускат граждани и от двете категории.

Рязък скок на Covid-19 в Гърция, връщат по-строги мерки за заведенията

Вицепремиерът на Гърция Акис Скерцос е заявил, че в момента се разглеждат различни възможности за справяне с новата вълна на вируса, тъй като „пандемията е динамично явление“.

Средният брой ежедневни случаи на заразени с коронавирус през последните седем дни в страната се е увеличил до 1081 в сравнение с 442 само преди седмица. Властите издадоха и препоръка към хората, които се връщат от пътувания в чужбина, да извършват самотестове и да носят маски както на закрито, така и на открито.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции