<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41783" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов: ГЕРБ...

Членовете на секционни комисии ще се забавляват с филми и „Не се сърди човече“ в "Арена Армеец"

25 Октомври 2019
0 1715

Кътове за отдих и занималня за чакащите очакват членовете на на секционни комисии, които ще носят чувалите с бюлетини в зала "Арена Армеец" в изборната нощ. За да избегнат ексцесиите и напрежението с бюлетините и опашките, които помним от 2015-та година, пристигащите над 4000 членове на 1609 секционни комисии в общината ще могат да гледат български филми, да метнат по една табла или да поиграят на "Не се сърди, човече". 

 

ОПАШКИ И ПРИПАДНАЛИ ПРИ ПРЕДАВАНЕТО НА БЮЛЕТИНИТЕ В АРЕНА АРМЕЕЦ

 

 Хаосът и напрежението по предаването на бюлетините на предишните местни избори можете да си припомните във видеото. 

 

 

""

 

 

Сериозните мерки за организацията в изборната нощ на 27 октомври разясни шефката на ОИК-София Полина Витанова, цитирана от "Дарик".

 

ХАОС, НАПРЕЖЕНИЕ И КОЛАБИРАЛИ ХОРА ПРИ ПРЕДАВАНЕТО НА БЮЛЕТИНИТЕ (ВИДЕО И СНИМКИ)

Тя добави, че освен че са планирали три входа за влизане, за удобство на членовете на СИК са предвидили колите и бусовете да спират точно пред входа, за да не разнасят тежките чували с бюлетини.

 

"Затова взехме оперативно решение да не се дават 110-те процента от бюлетините, а по-малък процент, за да не се носят такъв голям брой неизползвани бюлетини. Имаме готовност във всеки един момент в изборния ден да бъдат занесени допълнителен брой бюлетини на секционните избирателни комисии", допълни Витанова.

 

 

""

 

 

Помислено е и за удобството на пушачите – за тях е отделена специална тераса, а за журналистите ще има шатра до входа на залата. На всеки три часа ще бъде давана информация, тъй като по думите на Витанова, ОИК-София няма никакво намерение нещо да крие от протичането на процеса по предаване и обработка на протоколите.
 

 

И въпреки всички организационни мерки, които са предприети, най-важната предпоставка да се избегне висенето на опашка през цялата нощ, е да се предават вярно попълнени от СИК протоколи, подчерта Витанова. "Изчакване със сигурност ще има. Бързината зависи не от трите пункта на влизане, а от вярно попълнените протоколи", наблегна тя.
 

 

На всеки член на ОИК се пада да приеме по 120 протокола от СИК, но и всеки има по един сътрудник, който да го подпомага. За разлика от драматичната нощ през 2015, сега членовете на ОИК са не 19, а двойно повече – 41. Това е най-сложният вид избори – протоколите са три, на места четири, а протоколът за общинските съветници е дълъг цели 18 страници, обяви Полина Витанова.
 

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции