<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86554" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Йордан Молло...

Чужденци също са завлечени от финансовата пирамида (РЕПОРТАЖ)

01 Април 2021
0 2083

Финансова пирамида завлече стотици хора с колосални суми. След години разследвания, най-после Прокуратурата се задейства и по нейно нареждане шест от основните лица в схемата бяха задържани.

Ето кои са арестуваните членове на финансовата пирамида, която в “Господарите” разследваме от години (РЕПОРТАЖ)

Междувременно ние от „Господарите“ получихме десетки сигнали от още пострадали. Сред тях и гръцки граждани, инвестирали 60 000 евро в „Алтернатива финанс“. Адвокатът им Иван Тосков представи във видеовръзка с репортера ни Виктория Симеонова и оператора Димитър Енчев интересни подробности около компанията.

При издаването на „Акула във ваната“ директор на гръцкия офис е била Радослава Илова. Към момента виждаме името й в една-единствена компания – ЦИТАДЕЛА КЕПИТЪЛ МЕНИДЖМЪНТ, която я свързва с много други лица от пирамидата, сред които и шефът на кол центъра Светла Цонева, която в момента е под домашен арест. В същата фирма съдружник е и Лазар Лазаров, който през 2017 година е бил директор на офисите в Унгария и Испания, ако можем да вярваме на „Акула във ваната“.

Интересен е казусът с JК Morgan, Македония. Още през януари се обърнахме към тях с въпрос имат ли нещо общо с финансовата пирамида и познават ли лицата Йордан Моллов и Кирил Джабаров. Тогава получихме отговор, че ги познават, но не са общували през последните години. В същото време виждаме на сайта на Райт Бизнес Мениджмънт – една от най-новите фирми в пирамидата, че отбелязват JP Morgan като свой партньор. В същото време през февруари на вратата на вече бившия офис на фирмата имаше табела “JK Morgan”.

ЛЪЖИ И ОБЕЩАНИЯ: Как протече срещата на “Господарите” със служители на финансовата пирамида (3 ЧАСТ) 

Интересна е съдбата на румънския офис на пирамидата, който през 2019 година е бил затворен от властите. Това показват и репортажите на местните телевизии. Там завлечени са били около 200 души или поне това са данните на органите на реда.

Въпреки акцията там, на българските институции им отне още две години, което коства и още стотици ощетени, за да се стигне до акция за спирането на дейността на схемата.

Сега остана да се надяваме да се стигне до ефективни присъди за извършителите на злоупотребите и до връщане на парите на ощетените. Следим случая, а дотогава очакваме вашите сигнали за злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com и на телефон *3333.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции