<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68048" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ТариКАТ пара...

Чуйте какво разказа общински съветник, който уж има COVID-19 (РЕПОРТАЖ)

01 Юли 2020
0 18893

Скъпи приятели, през последните дни случаите на COVID-19 стават все повече, пропорционално на значително по-големия брой тествани ежедневно. Мрачната статистика наскоро беше допълнена от новината, че по време на политическо събитие членове на БСП са се заразили с коронавирус. Сред тях е и Николай Николов.

На 15 юни се провежда партийна среща, в която участват над 50 души. По време на нея двама от представителите на БСП изпитват дискомфорт – Янаки Стоилов и Милка Христова. Оказва се, че и двамата имат COVID-19, което налага тестването на всички присъстващи на това събитие.

Във видеоразговор с нашата репортерка Виктория Симеонова общинският съветник Николай Николов разказа как и той е станал част от статистиката със заболели. На 22 юни е извършено тестването на всички присъствали на срещата на партията и ден по-късно той получава обаждане от инспектор от Столичната РЗИ, че е дал положителна проба. Уведомен е, че това налага да бъде поставен под карантина до 5 юли. Обещан му е втори тест, който да потвърди диагнозата, но такъв така и не е направен вече 9 дни. Междувременно Николов се чувства отлично – тренира активно и няма никакви симптоми, затова се изследва в частна лаборатория и резултатът от изследването с PCR тест е отрицателен. Въпреки това, той е длъжен да спазва наложената му карантина и да чака от РЗИ да му направят ново изследване през следващите дни.

Обърнахме се и към РЗИ, които отказаха да осигурят представител за интервю, но изпратиха писмено становище. В него те избягват въпроса защо не е направен потвърдителен тест, твърдейки, че такъв не се изисква. Оказва се, че въпреки отрицателния тест от частна лаборатория, Николов ще трябва да остане под карантина, докато от РЗИ не му извършат ново изследване и то не е с отрицателен резултат.

Ние не подценяваме опасността на коронавируса, но стресът, който институциите причиняват с разпространяването на съмнителни статистически данни, води до тежки последици за стотици българи. Само по време на извънредното положение над 3000 души у нас са преживели инфаркт.

Скъпи приятели, сигнализирайте ни за всякакви нередности – да не ги оставяме да продължават да се случват.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции