<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75692" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Реклама със с...

Чуйте разказа на българката, върху която изпитват ваксина срещу Covid-19 (видео)

15 Октомври 2020
0 6310

Българката Мария Спирова, редактор в юридическо списание във Великобритания, участва в клиничните изпитвания на ваксина срещу Covid-19 на Оксфордския университет и „Астра зенека“.

След спиране заради страничен ефект при един от доброволците, изпитванията на препарата продължават.

Спирова е получила вече втора доза от ваксината след рестарта на изпитването. Тя уточни в предаването “Тази сутрин” по bTV, че не може да е сигурна какво точно ѝ поставят.

Спряха тестовете на ваксината срещу коронавирус на Оксфорд и AstraZeneca

Чуйте разказа на българката, върху която изпитват ваксина срещу Covid-19 (видео)

След първата доза два дни е имала температура, но не и друго неразположение. След втората, по-висока доза, дори не е вдигнала температура, но два дни е била отпаднала.

„Дават ни доста литература за четене и непрекъснато ни питат дали сме съгласни да сме част от това проучване след новините, които чухме за паузата и за симптомите, развити от една доброволка, е нормално сред нас да има разтревожени хора. В Оксфорд нито един човек не се отказа“, разказа Спирова.

Страничният ефект при една от доброволките бил неврологични проблеми. При проверка не е установена връзка с експерименталната ваксина, но никога не е сигурно, уточни българката.

Тя се е включила в изпитването заради шока, който е преживяла при блокирането на живота в Лондон след първата вълна от Covid-19.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции